Ütü yapmanın püf noktalarını öğrendikten sonra çok daha kolay ve pratik bir şekilde ütüleme işleminizi gerçekleştireceksiniz. Ütü yapma ile ilgili bilmeniz gerekenler ve daha fazlası yazımızın devamında yer alıyor.
Evinizin bir odasında yıkayıp kuruttuğunuz çamaşırlardan oluşan tepecikler mi var? Bir an önce ütü yapmaya başlamanız ve size stres yaratan bu durumdan kurtulmanız gerekiyor, değil mi? Size yardımcı olabiliriz! Daha kolay ütü yapmanın püf noktaları, şimdi Yüksek Topuklar’da!
Ütü yapmayı kolaylaştırın
Eğer, buharlı klasik bir ütünüz varsa kıyafetlerin iki tarafını ütülemeniz gerekir, bu da size çok zaman kaybettirir. Size önereceğimiz pratik çözüm sayesinde ütü yapmayı kolaylaştıracaksınız: ütü masasının örtüsünü kaldırıp zemini aliminyum folyo ile kaplayın. Isıyı ileten bu madde sayesinde kıyafetleri daha çabuk ütüleyeceksiniz.
Ama ütüye başlarken önce ütüyü masanın üzerinde gezdirip alttaki folyonun iyice ısınmasını sağlayın ve ardından ütüye başlayın. Göreceksiniz, kıyafetlerin tek yüzüne ütüleme yapmanıza rağmen diğer tarafı da kolayca açılacaktır.
[wp_ad_camp_2]
Yıkanan çamaşırları hemen asın!
Kıyafet ne kadar kırışıksa, onu açmak için o kadar uğraşıp ütü yapmanız gerekir. Sorunu çözmek için en doğru hareketse, yıkanan çamaşırları hemen ve iyice çırparak asmaktır. Eğer yıkanmış çamaşırlar makinede kalırsa hem çok kırışır hem de kokar, bu da size ekstra iş çıkarır.
Çamaşırların ne kadar sürede yıkanacağını az çok tahmin edersiniz, biter bitmez çamaşırları makineden çıkarın, iyice silkeyerek asın. Bu sayede suyun ağırlığı sayesinde çamaşırlar aşağı doğru çekilecek, mümkün olduğunca düzelecektir.
Ütü yapmayı kolaylaştırmanın bir başka bir püf noktası ise elbise, gömlek, etek gibi sert kumaşları olan kıyafetleri hemen askıya asıp kurumaya bırakmaktır. Yani, çamaşır makinesinden hemen çıkardıktan sonra sanki kıyafetinizi dolaba asacakmış gibi askıya alın ve çamaşırlıkta kurutun, ciddi oranda kırışıklar azalacaktır.
Ütü yapmaya hemen başlayın!
Sevgili takipçilerimiz size şunu söylemeliyiz ki ütüleri biriktirdikçe, sihirli bir peri gelip sizin adınıza onları ütülemeyecek. O yüzden hemen ayağa kalkın, hemen ütü yapmaya başlayın. İlla ki bir seferde hepsini ütülemek zorunda değilsiniz, parçalara bölün. Örneğin, ‘bugün 15 dakika ütü yapacağım’ diyerek ayağa kalkın ve yapın.
Dizi izlerken, sevdiğiniz şarkıları dinlerken veya sohbet ederken ütü yapmak daha keyiflidir. En sevdiğiniz dizi veya filmi açıp televizyon karşısında ütü yapın, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Her gün biraz biraz ütü yaparak ve her makine çamaşırdan sonra kıyafetleri ayırıp ütüsünü yaparak bu durumu kontrol altına alabilirsiniz.
En iyi ütüyü alın!
Ütü yapmak, hayatınızın kaçınılmaz bir parçasıysa bütçe ayırıp en iyi ütüyü almanız gerekir. Biz, ‘Yüksek Topuklar’ olarak buhar kazanlı ütü kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz! Kolayca ısınıyor, tek seferde kırışıkları açıyor, ütü yapma süresini kısaltıyor, enerji ve zamandan tasarruf ettiriyor.
Evet, buhar kazanlı ütü evde biraz yer kaplıyor ama kesinlikle buna değiyor, hayatınız çok kolaylaşacak! Bu yüzden size öncelikli tavsiyemiz iyi bir buharlı kazanlı ütü almanız olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken püf noktası şudur: buhar kazanlı ütü çok sıcak olduğu için kıyafetlerinizi ütüledikten sonra bir süre dinlendirin, yoksa yüksek ısı sebebiyle kırışabilir.
Ütü yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
Ütü yaparken aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederseniz işiniz kolaylaşacaktır.
- Ütüye başlarken, ütülediğiniz kıyafetleri asacağınız askı, sandalye gibi aparatlar hazır olsun ki hem ütüledikleriniz kırışmasın hem fazla zamanınızı almasın.
- Ütüye başlarken etek, pantolon, gömlek gibi kıyafetleri gruplara ayırın, bu sayede ne kadar işiniz olduğunu görebilirsiniz.
- Ütünüzün yeterli miktarda suyu olduğunu hep kontrol edin, bu sayede daha fazla buhar elde edersiniz.
- Sıcak yaz günlerinde ütü yaparken mümkünse ütüyü akşam saatlerine bırakın veya mutlaka klima, vantilatör çalıştırın.