Vücut için yapılan detoks toksinlerden arınmaya yardımcı olur. Saç detoksu da aynı şekilde saça zarar veren toksinleri yok eder. Saç tellerini ve saç derisini eski sağlığına kavuşturur. Saç detoksu hakkında sunduğumuz önerilerle sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç detoksu nasıl yapılır?

Stres, dengesiz beslenme, hava kirliliği, kimyasal ürünler, saçlarda hacim kaybına, dökülmeye ve yıpranmaya yol açar. Zayıf olan saçları hacimli göstermek için birçok işlem uygulanır. Bu işlemler saçın daha da yıpranmasına neden olur. Toksinlerden arınmış, sağlıklı ve güçlü saçlar için saç detoksu yapabilirsiniz. Peki, saç detoksu nasıl yapılır? Sizlere 8 maddede saç detoksunu anlatıyoruz.

Saç derisini temiz tutun!

Saç derisinin temiz olması saç sağlığı için çok önemlidir. Kir, yağ, kullandığınız ürünler gözenekleri tıkayabilir. Ancak, saçları her gün şampuanlamak, saçlara zarar verir. Saçınızın hemen yağlanmasından şikayetçiyseniz, gün aşırı yıkamaya özen gösterin. Sülfür, salisilik asit, selenyum, çinko içeren şampuanlar tercih edin. Şampuanı saç derinize masaj yaparak uygulayın.

Saçlarınızı ısıdan koruyun!

Saç detoksu yaparken, saçları yıpratan işlemlerden uzak durmalısınız. Fön, maşa gibi ısı veren saç şekillendirici yöntemler saçları kurutur ve yıpratır. Saç detoksu bittikten sonra bu işlemleri uygularken, saçlarınıza mutlaka ısıya karşı koruyucu bir ürün uygulamalısınız. Dalgalı saçlardan vazgeçemiyorsanız saçınızı nemli bigudilerle sarabilirsiniz.

Saçlarınızı nemlendirin!

Sağlıklı saçlara kavuşmak için şampuan yeterli olmayabilir. Bu yüzden doğal bakım ürünlerine yönelebilirsiniz. Doğal yağlar, saçlara nem kazandırarak, saç uçlarını besler ve güçlendirir. Saçlarınızı yıkamadan 1 saat önce Hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi yağları saçlarınızın uçlarına sürün. Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Kimyasal içerikli ürünler kullanmak yerine doğal yağları tercih etmek, sizi sağlıklı saçlara kavuşturur.

Saç köklerini besleyin!

Saç kökünü koruyan kütiküller, keratin ve proteinden oluşur. Isı, kimyasal işlem veya UV ışınları kütiküllere zarar verir ve saç kökü savunmasız kalır. Yıpranmalar ve dökülmeler başlar. Bunlara engel olmak için haftada en az 2 kere temiz saçlara keratin ve protein içeren bir bakım ürünü uygulayabilirsiniz.

Saç boyasından uzak durun!

Saç boyaları saçlara hasar veren en önemli etkenlerdendir. Saçların rengini değiştirmek için uygulanan işlemler, saçları yıpratır. Saç detoksu yaparken boya, renk açıcı gibi ürünlerden uzak durmalısınız. Diğer günler ise boya yapacaksınız organik ve amonyaksız boyalar kullanmaya özen gösterin. Kendi doğal saç renginizden fazla uzaklaşmayın. Saç tonunuzu birden çok açmak, sağlıklı saçlarınızı kaybetmenize neden olabilir.

Doğal yağlarla bakım yapın!

Saç detoksu yaparken, mutlaka doğal yağları kullanın. Özellikle antifungal ve antiseptik bir yağ olan çay ağacı yağı, bakterileri yok eder ve kepek sorununu ortadan kaldırır. Şampuanınıza ekleyerek kullanabilir veya diğer doğal yağlarla karıştırarak saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Tatlı badem yağı, zeytinyağı gibi yağlar da saçları besler ve korur.

Elma sirkesiyle saçları parlatın!

Mucizevi bir besin olan elma sirkesi içeriği sayesinde saçlara iyi gelir. Saç diplerinde oluşan kepek sorununa iyi gelir. Derinlemesine temizlik sağlar ve saçları parlatmaya yardımcı olur.ürün kalıntısını ve yağı gidermeye, saçı doğal şekilde parlatmaya yardım eder. Durulama suyuna 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve saçlarınıza uygulayın. Kokusundan rahatsız olursanız birkaç damla lavanta yağı da ekleyebilirsiniz.

Karbonat ile saç diplerini temizleyin!

Karbonat, saç diplerini temizlemede etkili bir yöntemdir. Kullandığınız ve saç diplerinde biriken ürünü yok eder. Saçları arındırır. Şampuanınıza yaklaşık 1 çorba kaşığı ilave ederek veya doğrudan saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.