Hayatınızı, kaygı ve endişeyle mi yaşıyorsunuz? Geçmişi düşünüp üzülüyor, geleceği düşünüp telaşlanıyor musunuz? Şimdinin gücünü bilmeyen pek çok insan, kaygıların esiri olup iç huzurunu kaybeder. Siz de böyle mi hissediyorsunuz? Üzülmeyin, bunun bir çözümü var!
‘Yüksek Topuklar’ kadın portalı olarak, yazar Bülent Gardiyanoğlu ile çok özel bir röportaj yaptık. Kaygılardan kurtulmak, hayata huzur ve mutluluk katmak için tavsiyelerini aldık; ilgiyle okuyacaksınız.
Yüksek Topuklar: Geçmiş, bizi mutsuz eder mi?
Bülent Gardiyanoğlu: Evrenin bildiği tek gerçek “şu an”da yaşamaktır. Şu an ki durumunuzdan mutluysanız gelecekte de mutlu olacağınız anlar için tohum ekersiniz. Ve gelecekte de mutlu olursunuz. Bu yüzden geçmişinizi sevgiyle affedin ve anda yaşamaya başlayın…
Geçmişteki olumsuzlukları evrenin çöplüğüne gönderip şu anki durumumuza odaklanmalıyız. “Şu an”da kendimizi mutlu etmeye başlarsak, mutlu bir gelecek oluştururuz. Mutluluğumuzu şartlara bağlamamalıyız..
Yüksek Topuklar: Anda kalmak sözünü çok duyuyoruz. Nedir bu anda kalmak? Ne anlıyoruz bu anda kalmaktan?
Bülent Gardiyanoğlu: Bunu defalarca kendime sordum. Anda kalmaktan ilk başlarda hep şunu anlıyordum; “ Saldım çayıra, Mevlam kayıra.” “Umursama boş ver gitsin.” Bir nevi Polyanacılık gibiydi sanki. “Boş ver sorunları, takma kafana.” Hiç alakası yokmuş !
Anda kalmak, aslında o an her ne işle uğraşıyorsak, düşüncelerimizi, duygularımızı, enerjimizi ona yoğunlaştırmaktır. Biz genelde iş yaparken, kafamızdan elli bin tane alakasız düşünce geçer. Hatta çoğu ev hanımı bilirim, sırf kafalarındaki düşünceleri susturmak için her gün ev temizliği yaparlar. Erkeklerde de bu genelde aşırı işkoliklik olarak belirir. Temelinde kendimizden kaçma ve yüzleşmekten kaçmak vardır. Geçmişimiz, acı hatıralarla yüklüyse bunları yaşamamız doğal.
Yüksek Topuklar: Geçmişimizden kurtulabilir miyiz?
Bülent Gardiyanoğlu: Geçmişinizi sevgiyle affedin Geçmişte yaşadığınız her şeyi, yaşamak zorunda olduğunuz için yaşadınız ve artık BİTTİ. Bazen insanlar, geçmişte ya da gelecekte takılı kalıyorlar. Evrenin bildiği tek gerçek “şu an”da yaşamaktır. Şu an ki durumunuzdan mutluysanız gelecekte de mutlu olacağınız anlar için tohum ekersiniz. Ve gelecekte de mutlu olursunuz. Bu yüzden geçmişinizi sevgiyle affedin ve anda yaşamaya başlayın.
Yüksek Topuklar: Şimdi anda yaşamanın faydaları nedir?
Bülent Gardiyanoğlu: Şimdiki anınızda geçmişi yaşarsanız, yaşadığınız şu anın enerjisini geçmişe gönderir ve güç kaybedersiniz. Olumsuz düşüncelerle şu andaki güçlü yaratım enerjinizi kaybediyorsunuz. Şuan ektiğimiz tohumlar, elbet bir gün hasat edilir. O zaman ne ekiyorsunuz? Anı yaşamak yerine, an içerisinde sürekli geçmişe ya da geleceğe endişe gönderirsek, bizim geleceğimiz de adım adım olumsuza doğru ilerler.
Yüksek Topuklar: Mutlu olmak şartlara bağlı mıdır?
Bülent Gardiyanoğlu: Geçmişteki olumsuzlukları evrenin çöplüğüne gönderip şu anki durumumuza odaklanmalıyız. “Şu an”da kendimizi mutlu etmeye başlarsak, mutlu bir gelecek oluştururuz. Mutluluğumuzu şartlara bağlamamalıyız (zengin olursam mutlu olacağım, çocukları okutursam mutlu olacağım, evlenirsem mutlu olacağım, borçları ödersem mutlu olacağım gibi…)
Maskelerimizden sıyrılıp, geçmişi affetmeye başladığımızda, gelecekle ilgili kaygılarımızın da azaldığını görüyoruz. Çünkü geçmişte hayatımızda ne kadar olumsuzluk varsa birikmiş, gelecekte de o kadar kaygı yaratıyoruz ki dengede olsunlar…
Yüksek Topuklar: Kaygılardan kurtulmak için ne yapabiliriz?
Bülent Gardiyanoğlu: Size güzel bir çalışma örneği: Sabah ilk uyandığımız an, bizim için günümüzün en değerli anıdır. Çünkü o an hiçbir şey düşünemeyiz ve beynimize düşünceler girmez.
İşte tam o anda “Geçmişimi sevgiyle kabul ediyorum ve affediyorum. Hayatımı mucizelere, maddi ve manevi bolluğa açıyorum, şükürler olsun, Hamd olsun”deyin ve yataktan kalkın. İşte sizin için programlanmış ve yaşayacağınız harika bir günün başlangıcı.
Yüksek Topuklar: Değerli bilgileriniz, uygulamalı örnekleriniz için teşekkür ederiz.
Bülent Gardiyanoğlu İletişim için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.
http://www.bulentgardiyanoglu.com
Facebook : http://www.facebook.com/bgardiyanoglu
Twitter : http://www.twitter.com/bgardiyanoglu