İstenmeyen tüylerden kurtulmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri jilettir. Özellikle yaz aylarında, koltuk altı, bikini bölgesi ve bacak için çok pratik ve kolay bir yöntem. Ancak, bazı kadınlara jilet kullanımı zor ve ürkütücü gelebilir. ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak kadınlar için jilet kullanım rehberi hazırladık. Yazı daha rahat ve pürüzsüz geçirmek için özel haberimizi hemen okumaya başlayın.
Jilet kullanımı, ciltte tahrişe, kaşıntıya, kıl dönmesine ve küçük kesiklere yol açabilir. Bu sorunları önlemek için sizlere jilet kullanımı hakkında faydalı bilgiler sunuyoruz.
Jilet seçimine özen gösterin!
Öncelikle işe doğru jilet seçimiyle başlamalısınız. Keskin çok bıçaklı jiletler her zaman daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Jiletteki bıçak sayısı çok olduğu zaman, aynı bölgeyi defalarca tıraş etmenize gerek kalmaz. Böylece tahriş, kaşıntı gibi sorunları önlemiş olursunuz. Ayrıca, esnek ve oynar başlıklı jiletler de kıvrımları daha rahat dolaşır ve küçük kesikler bırakma riskini azaltır.
Jiletin kullanım sayısı önemli!
Jiletiniz köreldiği ya da paslandığı zaman hemen çöpe atmalısınız. Dermatologların tavsiyesi her 5-7 kullanımda bir jiletlerinizi değiştirmeniz yönündedir. Eğer tüyleriniz kalın ve gürse bu kullanım sayısı azalmalıdır. Çünkü körelen jiletler, cildinizde tahrişe ve kaşıntıya yol açabilir.
Kuru jilet yapmayın!
Kuru jilet yapmaktan kesinlikle uzak durun. Bu, cildinizde kesiklere ve yanıklara sebep olabilir. Tıraş jelleri veya yağlar, cildinizle jilet arasında koruyucu bir katman görevi görür. Aynı zamanda, tüyleri yumuşattığı için işinizi kolaylaştırır. Özellikle bebe yağı, tıraştan sonra meydana gelen kaşıntıyı önler. Tıraştan sonra cildinizi nemlendirmek için Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.
Tüylerin çıkış yönüne dikkat edin!
Jileti, tüylerin çıkış yönünün tersine doğru uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak bikini bölgesinde sık sık batık problemiyle karşılaşıyorsanız, bu duruma engel olmak için tüylerin çıkış yönüne dikkat etmeniz gerekebilir.
Tüylerin uzunluğunu kontrol edin!
Tüyleriniz uzun zamandır alınmıyorsa, haliyle epey uzamıştır. Böyle bir durumda, jilete başvurmadan önce tüylerinizi mutlaka kısaltın. Tüyleri kısaltmak hem işinizi kolaylaştırır, hem de tahriş ve kesikleri önler. Ayrıca, batıkla karşılaşma ihtimaliniz de azalır.
Jilet için doğru zamanı tercih edin!
Jilette zamanlama çok önemlidir. Pürüzsüz bir tene sahip olmak istiyorsanız, jilet yapmak için en doğru zaman duşun sonudur. Çünkü cilt nemlenmiş olur ve tüyleriniz yumuşar.
Kadınlar için jilet kullanım hakkında faydalı bilgiler edindiniz. Jilet kaynaklı bir yaranız varsa iltihap riski artar. Böyle zamanlarda çok dikkatli olmalısınız. Tıraş sonrası hemen denize girmek ve güneşlenmek de canınızı yakabilir. Cildiniz güneşten ötürü çok kızarırsa, kızarıklık geçene kadar jiletten uzak durmalısınız.
Yüksek Topuklar öneriyor: