dogal-dis-bakimi-nasil-yapilir

Doğal diş bakımı nasıl yapılır?

Diş hekimine gitmekten korkuyorsanız, doğal diş bakım yöntemlerini düzenli uygulayıp ağız ve diş sağlığını güçlendirin! ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak sağlıklı dişlere kavuşmanız için 10 altın öneri hazırladık.

Tam bir ağız bakımı yapın

Evde diş bakımı yapmak kolaydır: Sabah ve akşamları yaptığınız rutin bakım, diş sağlığı için çok önemlidir. Günde sadece 5 dakika ayırarak sağlıklı dişlere kavuşmak için 3 adımdan asla vazgeçmeyin. Fırçalayın, diş ipi kullanın ve diş tipinize uygun bir gargara ile ağızınızı çalkalayın.

Dişlere faydalı yiyecekler tüketin

Elma, armut, kereviz, havuç, karnabahar ve çilek gibi gıdalar diş sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Bu besinlerin içerdiği doğal lifler, tükürükle birleşerek doğal diş temizliğine yardımcı olur.

Ağız bakım ürününü doğru seçin

Ağızınızdaki bakterilerden 24 saat korunmak için bakım ürününüzü doğru seçtiğinizden emin olun. Günde 2 kez, 30 saniye bu ağız bakım ürününü kullanarak plak oluşumunu engelleyebilirsiniz. Evde diş bakımı yapmak, sizi doktor masraflarından kurtarır.

Tatlıdan sonra diş temizliği yapın

Asitli ve şekerli gıdalardan sonra muhakkak dişlerinizi fırçalayın ve büyük bir bardak su için. Günlük bakımınızı tekrar edin. Dişlerinizin arasında kalan tatlı gıdalar çürümeye yol açabilir. Çocukken öğrendiğimiz ‘Fazla tatlı yeme, dişin çürür’ sözü doğrudur; aklınızda tutun.

evde-dis-bakimi-puf

Bol su içerek hijyeni koruyun

Özellikle sigara kullanıyorsanız tükürük akışını hızlandırmak ve ağızınızı nemli tutmak için bol bol su için. Besin artıklarını dil ve dişten temizlemenin doğal bir yoludur, mutlaka kullanın. Bu aynı zamanda ağız kokusunu da engeller.

Yatmadan önce ağız bakımı yapın

Her gece yatmadan evvel muhakkak ağız bakımınızı yapın. Ağızda kalan bakteriler gece boyunca hızla üremeye başlar ve diş sağlığınızı tehlikeye atar. Sabahları kötü ağız kokusuna neden olur. Bu yüzden ilk önerimizi hatırlayın: Tam bir ağız bakımı yapın.

Doğru diş fırçasını seçin

Dişlerinizi fırçalamak için doğru bir fırça seçimi yaptığınızdan emin olun. Diş hekimlerinin çoğu, düz küçük başlı ve yumuşak diş fırçalarının, plakları temizleme özelliği olduğunu söylüyor.

Ağız ve diş kontrolü yaptırın

Türkiye’de pek alışkanlık oluşmasa da söylemekte yarar görüyoruz: Her 6 ayda bir diş hekiminize kontrole gidin. Bu, siz farkında olmadan oluşan bir problemi çözmenizi sağlar.

[wp_ad_camp_2]

Diş eti kanamalarına dikkat edin

Dişleriniz kanıyorsa, sakın fırçalamaya ara vermeyin. Diş eti hastalıklarının ilk habercisi kanamadır. Fakat bu durumu diş hekiminize danışarak ve doğru ürünler kullanarak çözebilirsiniz.

Diş ipi kullanın

Dişlerinizi ne kadar iyi fırçalarsanız fırçalayın, diş ipi kadar iyi temizleyemezsiniz. Bu nedenle diş ipi kullanmaya özen gösterin. Bu, fırçanın ulaşamadığı yerlerdeki artıkları temizler.

Doğal diş bakımı yöntemleri:
  • Her öğünden sonra bir bardak su içip dişlerinizi temizleyin.
  • Kalsiyum içerikli badem, süt, yoğurt gibi besinleri tüketin.
  • Evde diş beyazlatma yöntemlerini doktorunuza danışmadan kullanın.
  • Bütçenize uyuyorsa, şarjlı diş fırçası kullanın, daha iyi temizler.
  • Karbonatla diş beyazlatma ne kadar meşhur bir yöntem olsa bile yapmayın; dişlerinize zarar vermeyin.
  • Şekerli sakızlar diş çürümesine sebep olur, sık tüketmeyin.

dis-beyazlatma-banner