Avène Güneş Ürünleri ve TURMEPA, denizlerin korunması amacı ile “Ekosorumluluk Çalıştayı”nda bir araya geldi. Yüksek Topuklar ekibi olarak katıldığımız etkinlikte, keyifli aktiviteler gerçekleştirerek denizlerimizin önemini vurguladık.

Cildi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan Eau Thermale Avène Güneş Ürünleri; doğada çözünebilir formülüyle deniz ekosistemini önemseyen bir marka olarak DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile iş birliği yapıyor. Bu kapsamda denizlerin korunması ve kirliliğin önlenmesi konusunda farkındalığı artırmak amacı ile 9 Mayıs’ta “Ekosorumluluk Çalıştayı” gerçekleştirildi.

50 yılı aşkın süredir halk sağlığına hizmet eden çalışmalarıyla öne çıkan Pierre Fabre Dermokozmetik firmasının markası Avene Güneş Ürünleri ile TURMEPA bu çalıştayda eczacılar ve basın mensuplarını bir araya getirdi.

9 Mayıs Çarşamba günü Beşiktaş Deniz Müzesi Çaka Bey Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Eau Thermale Avène Ürün Müdürü Ece Barlak; “Büyük bir özenle hazırlanan güneş ürünlerimizin doğada çözünebilir formülü, denizlerdeki kalıntılara minimum etki etmektedir. Bu amaçla yola çıkmış olan Eau Thermale Avène, Fransa’da PurProjet ile işbirliği yaparak, deniz ekosisteminin sürdürülmesinde önemli payı olan mercanların korunması için çalışmalar yapmıştır. Böylece Bali’de ve Güneydoğu Asya’da 1 milyondan fazla mercan yeniden dikilmiştir.” dedi.

Avene’den TURMEPA’ya sponsorluk desteği.

Barlak, Türkiye’de yapılan çalışmalarla ilgili olarak: “Pierre Fabre Dermokozmetik ürünü olan ve denizlere zarar vermemesiyle bilinen Eau Thermale Avene, DENİZ TEMİZ-4 teknesine sponsor oluyor. Marmaris Bozburun Koyu’nda faaliyet gösteren tekne, Avene sponsorluğuyla sezon boyunca deniz temizliği yapacak. Böylece, cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korurken, deniz ve okyanuslara gösterdiğimiz saygıyı, gerçekleştirdiğimiz aktivitelerle de pekiştiriyoruz.” dedi.

Ekosorumluluk Çalıştayı sayesinde denizel kirlilik ve plastikler konusunda farkındalık yaratıldı.

TURMEPA tarafından Denizleri Koruma eğitiminin gerçekleştiği çalıştayda bir araya gelen eczacılar ve basın mensupları, “Denizlerin Önemi, Denizler olmasaydı ne olurdu?, Denizlerin bugünkü durumu nedir?, Deniz Çöpleri, Plastikler-Mikroplastikler” konu başlıklarında grup çalışması yaptılar. Çalışma sonrası her grup sunumlarını katılımcılara aktardı ve bu çıktılarla bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Etkinlik bildirgenin yayınlanması ve katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi. Çalıştay sayesinde denizel kirlilik ve plastikler konusunda farkındalık yaratıldı.