Yüz şekline göre allık sürme
Yuvarlak yüzü ince göstermek için: Allık fırçasını elmacık kemiklerinden başlayarak yukarıya, şakaklara doğru sürerseniz, yüzünüz olduğundan daha uzun görünür.
İnce yüzü dolgun göstermek: Yanaklarınızın ortasından başlayarak elmacık kemiklerinize doğru allığı sürerseniz, daha yuvarlak görünür.
Uzun bir yüzü kısa göstermek: Allığınızı fırça yardımıyla elmacık kemiklerinden şakaklara doğru sürerken, göz kapaklarınıza kadar çıkarabilirsiniz. Gözlerde, çenede ve yanaklarda aynı tonu kullanmak, yüzünüzü daha kısa gösterir.
Kare yüzü yumuşatmak için: Elmacık kemiklerinden başlayarak, aşağıya yanaklara doğru allığı sürebilirsiniz. Daha sonra ince bir fırçayla açık tonda bir allığı şakaklara doğru bir çerçeve şeklinde uygulayabilirsiniz.
Daha çıkık elmacık kemikleri için: Ten renginizden iki ton daha koyu bir allığı elmacık kemiklerinize sürebilirsiniz. Tam elmacık kemiklerinizin üzerine ise aydınlatıcı bir ürün kullanırsanız, elmacık kemikleriniz olduğundan daha belirgin görünecektir.
Kurallar:
Ten renginize uygun allık seçmek, daha sağlıklı görünmenize sebep olur. Allık rengi seçerken açık tenliler pembe tonlarını, buğday tenliler şeftali tonlarını ve esmerler kiremit tonlarını tercih etmelidir.
Krem allıklar hem doğal durur, hem kolay sürülürler. Özellikle kuru ciltler için idealdir. Fazla yağlı cildiniz varsa, krem allık sizi solgun gösterir.
Allık sürmeye yanaklarınızın en üst tarafından, yani elmacık kemiklerinizden başlamalısınız. Eğer doğru noktayı bulmakta zorlanıyorsanız, allığı sürerken gülümseyin, böylece süreceğiniz alan ortaya çıkar.
Allık fırçası seçerken:
Diğer fırçalara oranla daha büyük olmasına dikkat etmek gerekiyor. Allık fırçaları uç kesimine göre şekillendirir. Klasik uçlu kıl kesimi yuvarlak ve kılları bol oluyor. Sapları uzun ve yaygın olarak kullanılır. Bizote uçlu fırçaların fırça kısmı yassı oluyor. Özellikle yoğun allık uygulamaları için idealdir. Düz uçların ise kılları kısa ve düz kesimli oluyor. Nokta vuruşlu allık uygulamalarında kullanılabiliyor.
DEMEKKİ HANIMLAR ALLIK DİYİP GEÇMEMEK LAZIM.İŞİ UZMANINDAN ÖĞRENMEK DİYE BUNA DENİR.