Yemek yiyip sofradan uzaklaşmanızın üzerinden çok fazla süre geçmemesine rağmen hemen acıkanlardansanız eğer siz de açlık krizine yakalananlardansınız demektir. Aslında basit gözükse bile ileride büyük sorunlar doğuracak ciddi bir problemdir açlık krizi. Günümüzde pek çoğumuzda olan bu açlık krizi rahatsızlığını önlemenin elbette bir çok yolu vardır. Yüksek topuklar ailesi olarak açlık krizini önlemek için neler yapabilirsiniz. Açlık krizini önlemenin etkili yolları nelerdir değinmek istiyoruz. Bu durumun bilimsel olarak açıklaması kan şekerinizde oluşan dengesizliklerdir. Yemek yedikten hemen sonra kan şekerinizdeki gel-git durumu sizi tekrar yemek yemeğe itebilir. Günümüzde insanların %20’sinde görüldüğünü biliyoruz. Bu sebepte siz de bir gün açlık krizi ile mücadele etmek isteyen biri olabilirsiniz. Hepimiz için potansiyel bir sorun gibi duruyor. Sağlıklı beslenme, diyet derken bir yandanda kan şekeri yüzünden oluşan bu tarz durumları ihmal etmemiz gerekiyor.
Sadece açlık krizi değil, tatlı krizi de diyabet hastası olmanızı tetikleyen unsurlardan. Bir diğer yazımız olan tatlı krizini önlemenin 10 yolu adlı makalemizi okuyabilirsiniz.
Günün en önemli öğününde Protein tüketin.
Protein biliyorsunuz en önemli besin kaynağımızdır. Açlık krizleri ile baş edebilmek için protein ağırlıklı beslenmek çok önemli. En önemlisi günün en önemli öğünü olan kahvaltıda protein ağırlıklı beslenmek çok önemli. Protein ağırlıklı yiyecekler ile ilgili protein içerik 7 süper besin yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca protein tok kalmanıza ciddi anlamda yardımcı olur.
Ara öğüne önem verin
Yemek yemek için çok fazla ara vermek düzensizliğe neden olur. Bu düzensizlik aslında kan şekerimizde hareketlenmelere yol açar ve açlık krizini beraberinde getirir. Bu sebeple ara öğünlerimizi arttırmamız gerekiyor. Doğal olarak ne kadar fazla ara öğün yaparsak ( azar azar ) bu kadar kan şeker değerimizi korumuş oluruz. İlk maddede belirttiğim gibi açlık krizine girmemiş oluruz. Yüksek Topuklar olarak biz günde en az 2 ara öğün yaparak açlık krizini önleyebileceğinizi belirtiyoruz.
Çubuk tarçınlı yeşil çay faktörü
Yeşil çay ve tarçın kan şekerini dengeleyerek aniden kan şekeri düşmesinin önüne geçiyor. Ara öğünlerden önce veya sonra içtiğiniz zaman kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz. Ayrıca tarçın, şeker görevi göreceği için şeker kullanmanıza da gerek kalmayacaktır. Ayrıca çubuk tarçının etkisinden daha fazla faydalanmak isteyenler buradaki yazımızı ziyaret edebilirler.
Meyve tüketin
Tatlı isteği genellikle kan şekerimiz düştüğünde ortaya çıkar. Açlık krizleri esnasında tatlı yerine meyve tüketmezsek kilo problemi yaşayabiliriz. Bu tarz tatlı ihtiyacımızı mevye tüketerek giderebiliriz. Üstelik tatlı tüketimi bir alışkanlıktır. Çok fazla tatlı tüketimi yaparsak bu ileride alışkanlık olarak bünyemize geri dönecektir ve her kan şekeri düşüşünde bünyemiz tatlı isteyecektir. Herhangi bir gün açlık krizi hissettiğimizde tatlı yerine portakal, muz, elma, kayısı, üzüm gibi meyveler tüketmenizi öneririm.
Badem, fındık veya ceviz
Açlık krizi hisse ciddi ciddi kendini göstermeye başladığında açlığımızı bastıracak kuruyemişler tüketebiliriz. Bazı kuruyemiş ürünleri ciddi anlamda tokluk hissi verir. Aynı zamanda bu mucizevi ürünler daha sonra yaşanacak olan açlık krizlerinide engeller. Midede uzun süre kalan bu gıdalar bitkisel yağ içerdikleri için uzun süre tokluk hissi verir. Aşırıya kaçmamakla beraber tüketmekte fayda var.
Ara öğünleri tahıllı yapın
Tahıl tokluk hissi vererek kan şekerimizi dengeler. Sadece tahıl yemek lezzet anlamında güç olabilir bu yüzden yoğur ve sütle beraber tüketilmesi önerilir. Ayrıca ara öğünlerde yoğurt kürü tarifimizden de faydalanabilirsiniz.
Bol bol su için
Bütün sağlıklı beslenme yazılarımızda belirttiğim gibi su hayattır. Gün içi bol bol su içmeye özen göstermeliyiz. Bu yazımızı okuduktan sonra açlık krizini engellemek ya da açlık krizini önlemek içe su tüketiminin ne alakası var diyebilirsiniz. Şöyle bir durum var. Eğer vücudumuzda su ihtiyacı doğarsa ve bunu karşılamazsak insan beyni bunu açlık olarak algılayabiliyor ve tekrar açlık hissi olarak bize geri dönüyor.
“Açlık krizleri nasıl önlenir?” Konumuzda da açlık krizini önleme ile ilgili bir galeri doğrultusunda kısa bilgiler bulabilirsiniz.